MediPlius.lt

Tualeto kėdė – saugus ir mobilus tualetas

Tualeto kėdė – saugus ir mobilus tualetas 1

Tualeto kėdės yra skirtos tiems, kurie dėl negalios, pablogėjusios sveikatos ar atliktos operacijos negali patekti į vonios kambarį ir pasinaudoti įprastu namų tualetu. Siekiant sumažinti pargriuvimo riziką, šios kėdės gali būti laikomos tiesiog prie lovos. Tualeto kėdutės atlieka dvi funkcijas – sėdėjimo, poilsio ir naktinio puodo. Kai kurios tualeto kėdės būdamos su ratukais tuo pačiu atlieka ir judėjimo funkciją. Kad būtų lengviau išsirinkti individualią tualeto kėdę, žemiau pateikiame šio tipo kėdžių galimų ypatybių sąrašą.

 

Svorio apkrova

Dauguma tualeto kėdučių yra pritaikytos atlaikyti apytiksliai 120 kg svorį, tačiau yra ir didesnį svorį atlaikančių kėdžių (iki 190 kg). Prieš įsigydami kėdę atkreipkite dėmesį, ar ji pritaikytą numatytam svoriui.

 

Medžiagos

Tualeto kėdutės yra gaminamos iš įvairių vandeniui, rūdims, pelėsiui ir bakterijoms atsparių medžiagų, tokių kaip plienas, aliuminis, plastikas. Tad jos yra tvirtos, malonios lytėjimui, jas yra lengva nuvalyti.  Taip pat galite įsigyti įvairiomis spalvomis nudažytas kėdes.

 

Aukštis

Dauguma tualeto kėdučių yra reguliuojamo aukščio, kad įvairaus ūgio žmonėms būtų patogu ant jų atsisėsti ir nuo jų atsikelti. Prieš įsigydami kėdę su mūsų konsultantais pasikonsultuokite, ar jūsų ūgiui bus optimalus pageidaujamos kėdės sėdynės aukštis.

 

Sėdėjimo pagrindas ir atlošas

Šios kėdutės dalys gali būti pagamintos iš plastiko, tinklelio, paminkštintos arba ne. Jeigu kėdė atliks ne tik naktinio puodo funkciją, o ir sėdėjimo, pageidaujantiems daugiau komforto siūlome pasirinkti kėdę su minkšta sėdimąja dalimi.

 

Atraminės kojos

Tualeto kėdės kojos gali būti su ratukais arba be jų. Jei reikalingas stabilumas, vertėtų rinktis kėdę be ratų, jeigu pageidaujate kėdės, su kuria būtų galima judėti namuose, rinkitės kėdę su ratukais. Kėdės su ratais gali būti naudojamos ir kaip dušo kėdės. Dauguma kėdžių su ratais turi stabdžius, skirtus ratų užfiksavimui.

 

Saugus rėmas

Tualeto kėdės turi saugų rėmą, skirtą palengvinti atsisėdimą ir atsikėlimą nuo kėdės. Kai kurių kėdžių modeliai turi nuimamas rankenas, taip pat skirtas atsisėdimui ar atsistojimui palengvinti.

 

Transportavimas

Jeigu jums reikalinga kėdutės transportavimo funkcija, atkreipkite dėmesį, ar yra galimybė sulankstyti jos rėmą, kad šis automobilyje užimtų mažiau vietos.

 

Geriausia tualeto kėdė turėtų teikti pagalbą, saugumo jausmą, komfortą ir nepriklausomybę.

 

Mes – UAB „MediPlius“, esame slaugos priemonių tiekėjai, prekiaujame tualeto kėdėmis. Mūsų elektroninėje parduotuvėje yra didelis pasirinkimas šio tipo kėdžių prisitaikytų visų vartotojų poreikiams. Jei jums kylą klausimų ar yra reikalinga papildoma informacija renkantis tualeto kėdę, susisiekite su mumis svetainėje nurodytais kontaktais.